Thaiföld betiltotta az online pornót, lázad a nép a döntés ellen

2020. november 3. – 15:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A thaiföldi hatóságok kedden 190 weboldalt tettek elérhetetlenné, ezek jellemzően online szerencsejátékkal és pornóval foglalkoztak – ezeket pedig az ország törvényei szigorúan tiltják. A betiltott oldalak között volt az internet első számú pornóvideós oldala, a Pornhub is, amiért a thai nyelvű közösségi médiában online tüntetés indult. A #SavePornhub hashtag hamarosan a legnépszerűbbek közé emelkedett Twitteren. A felhasználók nem a pornófogyasztás, hanem a szabadságjogok felől közelítik meg a kérdést, és azért tüntetnek, hogy mindenki azt nézhesse a neten, amit csak kedve tart.

Az online tüntetés mellett a való életben is szerveztek demonstrációkat, de a digitális ügyekért felelős minisztérium előttimegmozduláson csak néhány tucat aktivista tűnt fel, transzparenseiken a Pornhubot és az online szabadságot éltetve.

A Reuters tudósítása szerint a tiltás bevezetése óta a thaiföldi felhasználók között 640%-kal ugrott meg az ip-cím alapú tiltást kikerülő VPN technológia használata, illetve az ilyen témájú Google-keresések mennyisége.

A Pornhub statisztikái szerint a thai felhasználók az oldal látogatói között a top20 ország között voltak, a napi átlagban ott töltött idő (közel 11 és fél perc) mérőszuámában pedig minden más ország pornófogyasztóit megelőzték.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!