Nemzeti gyásznapot tartanak Afganisztánban a kabuli egyetemet ért támadás miatt

2020. november 03. – 13:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Keddre nemzeti gyásznapot hirdettek Afganisztánban, miközben tovább emelkedett a Kabuli Egyetem elleni hétfői támadás halálos áldozatainak száma. Az Aljazeera szerint legalább 22-en vesztették életüket a támadásban, a Reuters kormánytisztviselőkre hivatkozva legalább 35 halálos áldozatról ír, többségük diák.

Több tucatnyian, körülbelül ötvenen sérültek meg. A támadást az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vállalta magára, a tálib felkelők azt tudatták, hogy nincs közük a történtekhez, amelyet elítéltek. A támadás hétfőn reggel érte az egyetemet: katonai egyenruhás férfiak teremről teremre járva lőttek a diákokra, írja az MTI.

Az Iszlám Állam a Telegram üzenetküldő szolgáltatáson keresztül közzétett bejelentésében azt állította, legalább 80 áldozata van a támadásuknak, köztük az egyetemen frissen végzett bírók és nyomozók. A közlemény szerint két fegyveresük hajtotta végre az akciót, amely ellentmond a hivatalos, három támadóról szóló jelentéseknek.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!