Orbán az osztrák kancellárnak: Az önökkel szembeni támadás a velünk szembeni támadás is

2020. november 3. – 09:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Megrendülve és földúlva állunk itt most, amikor megkaptuk a híreket arról, hogy terrortámadás érte az önök országát és Bécs városát” – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellárhoz intézett videóüzenetében Orbán Viktor.

Ahogy itt Budapesten mondják, mi sógorok vagyunk. Az önökkel szembeni támadás a velünk szembeni támadás, az önök fájdalma a mi fájdalmunk, az önök kihívása a mi kihívásunk is. Teljes mellszélességgel állunk Ausztria polgárai mellett.

Orbán azt mondta, imádkozik az áldozatokért, a családtagoknak sok lelki erőt kíván. Ezután továbbra is az osztrák kancellárhoz szólva tegezésre vált: „Legyetek biztosak abban, kedves Sebastian, hogy mi mellettetek állunk, és mindent megteszünk, hogy sikerüljön elrettenteni a jövőbeni elkövetőket, hogy kézre kerítsétek az elkövetőket.”

A magyar kormányfő készen áll arra, hogy Ausztriával közösen mindent megtegyen azért, hogy Európát megmentsék az olyan terrortámadások sorozatától, amelyeket az elmúlt napokban kellett elszenvednie.

Franz Ruf, az osztrák rendőrség közbiztonsági főigazgatója kedden hajnalban azt mondta: Németországból és Magyarországról is érkezett felajánlás, hogy különleges antiterrorista egységeket küldenek, de egyelőre nem éltek ezzel a lehetőséggel.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedd hajnalban azt közölte, hogy „elképesztő terrorhullám tört Európára, itt lenne az ideje ébresztőt fújni, valamint annak, hogy a kontinens összefogjon a terrorral szemben”. Szijjártó szerint „észre kell venni, hogy Európa biztonsága és ezzel együtt az európai életforma áll támadás alatt”.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!