Körbekerítik a Fehér Házat a választásokra készülve

2020. november 2. – 15:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szövetségi hatóságok az amerikai elnökválasztás miatt arra készülnek, hogy ismét körbekerítik a Fehér Házat – írja a NBC és saját értesülései alapján a CNN. A rendfenntartó szervek arra készülnek, hogy a választások miatt a feszültség fokozódhat az USA fővárosában, Washingtonban különösen akkor, ha november 4-én még nem lesz biztos győztes.

A CNN forrásai szerint ugyanolyan kerítést fognak felhúzni az Egyesült Államok mindenkori elnökének lakhelye köré, mint amellyel a nyári tüntetések során is körbevették a Fehér Házat. Az alábbi térképen pirossal jelölve látható a körbekerítés vonala.

Forrás: Google Street View
Forrás: Google Street View

A Fehér Ház közvetlen környéke idén amúgy se nagyon volt megközelíthető a nyilvánosság számára. Voltak lezárások építkezések miatt, de a George Floyd májusi halálát követő belvárosi tüntetések miatt is.

Washington DC rendőrfőnöke már egy hónapja arra figyelmeztette a kerületi városi tanácsot, hogy a választásokat követően számítani lehet polgári zavargásokra. A főváros belső részén az elmúlt napokban több üzlet kirakatait és bejáratait is bedeszkázták elővigyázatosságból. A rendőrség több mint egy éve készül arra, hogy a választások körül biztosítsa Washingtont, ebben a munkában együttműködnek a hírszerzéssel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!