Riadót hirdettek az Egyesült Államokban a 110-120 km/h-s széllökésekkel tomboló hurrikán miatt

2020. október 27. – 17:41

Másolás

Vágólapra másolva

Riadót hirdettek az Egyesült Államok Mexikói-öböl menti partvidékén kedden, miután a Zeta hurrikán lecsapott Mexikóra és közeledik az amerikai partokhoz, írja az MTI. Az 110-120 km/h-s széllökésekkel közeledő hurrikán várhatóan szerdán éri el az Egyesült Államokat, Louisianában és a Mississippi-folyó deltájánál. Ugyan Mexikóban trópusi viharrá szelídült a hurrikán, de az előrejelzések szerint Louisiana, Mississippi és Alabama partjaihoz érve ismét 1-es erősségű lesz.

Louisianában John Bel Edwards kormányzó hétfő este rendkívüli állapotot hirdetett. A helyi hatóságoknak már kiszállítottak áramellátást segítő generátorokat, élelmiszercsomagokat, palackozott vizet.
Hurrikánriadót rendeltek el Florida nyugati partvidékén is. Szakértők szerint a Zeta hatása az Egyesült Államok egyes középnyugati államában is érezhető lesz.

Az idén ez a tizenegyedik hurrikán, amely az Atlanti-óceán térségében pusztít. Évente átlagosan hat hurrikánt, valamint tizenkét trópusi vihart regisztrálnak. Az idén azonban már olyan sok hurrikán és trópusi vihar formálódott a térségben, hogy a görög ábécé betűit kezdték használni az elnevezésükhöz.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!