Több iskolás gyerekkel is végeztek fegyveres támadók Kamerunban

2020. október 24. – 16:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Délben, iskolaidőben rontottak be fegyveres támadók a a Kamerun délnyugati részén található, Kumbában lévő iskolába. Öt gyermekkel végeztek, kilencet pedig súlyosan megsebesítettek, írja az MTI.

Itt találja a Telex legfrissebb híreit

Az egyik helyi illetékes elmondta, hogy épp tanultak a gyerekek, amikor a fegyveresek lövöldözni kezdtek. A helyi hatóságok a szakadárokat tették felelőssé a támadásért, akiket tavaly egyébként több tucat iskolás elrablásával is vádoltak, ezt azonban a lázadók tagadták.

A szakadárok célja, hogy önálló államot hozzanak létre az afrikai ország nyugati részén. Az angol ajkú szakadárok kijárási tilalmat rendeltek el az általuk felügyelt területeken, és iskolákat zártak be. A lázadók így próbálnak tiltakozni Paul Biya kameruni elnök francia ajkú kormánya ellen, ami szerintük másodrendű állampolgárként kezeli az angol ajkú polgárokat.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!