Legalább tizenhárman haltak meg egy kabuli öngyilkos merényletben

2020. október 24. – 16:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább 13-an meghaltak, 30-an pedig kórházba kerültek szombaton egy kabuli oktatási központ elleni öngyilkos merénylet miatt, írja az MTI.

Egy afgán tisztviselő számolt be szombaton a merényletről, amiben úgy tudni, gyermekek is megsérültek és szinte az összes áldozat diák volt. Szaíd Dzsámi egészségügyi szóvivő szerint a halottak száma tovább emelkedhet.

A Telex legfrissebb híreit itt olvashatja

A belügyminisztérium szerint a merénylő be akart jutni az oktatási központba, a biztonsági őrök azonban nem engedték: ekkor robbantotta fel magát. Az épület az afgán főváros többségében síiták lakta, nyugati részén fekszik. Az az Iszlám Állam több merényletet is követett már el korábban Kabulban, a tálibok azonban tagadják, hogy a mostanihoz közük lenne.

A tálibok és a kabuli kormány között jelenleg tárgyalások zajlanak az afganisztáni konfliktus lezárásáról és habár szeptember elején megkezdődtek a béketárgyalások az afgán kormány és a tálibok között, az elmúlt hetekben mégis egyre fokozódik az erőszak Afganisztánban.

Frissítés: A Reuters szerint az Iszlám Állam egy, a Telegramnak kiadott közleményében magára vállalta a felelősséget a merénylettel kapcsolatban. Bizonyítékok még nincsenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!