Joe Biden is megemlékezett az '56-os hősökről

2020. október 23. – 23:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje is megemlékezett az október 23-i forradalomról. A volt alelnök Twitterén azt írta:

64 évvel ezelőtt a szabadságszerető magyarok fellázadtak a kommunista uralom ellen. Az ő bátorságuk inspirálta a prágai tavaszt, a lengyel Szolidaritás mozgalmat és a berlini fal leomlását is. Elnökként mindig védelmezni fogom a demokráciát és a szabadságot itthon és szerte a világon.

Nem ez volt az első alkalom, hogy a volt alelnök megemlítette Magyarországot az utóbbi napokban. Biden múlt csütörtökön egy élőben közvetített fórumon arról beszélt, hogy a NATO-t a széthullás veszélye fenyegeti, azon folyamatok miatt, amik Belaruszban, Lengyelországban, Magyarországon és egyéb totalitárius rezsimekben mennek végbe.

A demokrata elnökjelöltet személyes szálak is fűzik Magyarországhoz, 1977-ben ugyanis hazánkban töltötte a mézesheteit második feleségével Dr. Jill Bidennel. Tony Blinken, a Biden-kampány külpolitikai tanácsadója és korábbi külügyminiszter helyettes pedig annak a Donald Blinkennek a fia, aki 1994 és 1998 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!