A fegyvertelen tüntetőket lőtték a nigériai rendőrök

2020. október 21. – 06:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tüntetők közé lőttek a rendőrök a nigériai Lagosban, ahol éppen a rendőri brutalitás ellen demonstrálnak csaknem két hete. A BBC-nek egy szemtanú azt mondta, hogy körülbelül húsz halottat számolt össze, és legalább ötven sérült van, de ezt egyelőre más forrásból nem erősítették meg. A hatóságok azt ígérik, hogy kivizsgálják a történteket, és megtalálják a felelősöket.

A rendőri brutalitás ellen tüntetnek Lagos állam egyik városábanFotó: Olukayode Jaiyeola / NurPhoto / Getty Images
A rendőri brutalitás ellen tüntetnek Lagos állam egyik városábanFotó: Olukayode Jaiyeola / NurPhoto / Getty Images

Egy szemtanú elmondta, hogy a tüntetés békés volt, a káosz akkor kezdődött, amikor a lövéseket leadták. „Közvetlenül ránk céloztak, körülbelül másfél órán át tartott” – mondta. Egy másik szemtanú is azt állította, hogy szándékosan a tömegbe lőttek.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Az MTI szerint kedden 24 órás kijárási tilalmat rendeltek el határozatlan időre az ország kereskedelmi fővárosának számító Lagosban. Ennek előzménye, hogy felgyújtottak egy rendőrőrsöt a 14 milliós városban, legalább egy rendőr meghalt, több megsérült.

A Manchester United nigériai futballistája, Odion Jude Ighalo a Twitteren emelte fel a szavát a kormány ellen, azt mondta, szégyelli magát az ország vezetése miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!