Robin Hoodék ma már lopott kriptopénzzel jótékonykodnak

2020. október 20. – 11:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Darkside hekkerei 20 ezer dollárnyi lopott bitcoint osztottak szét két jótékonysági szervezet között – írja a BBC. A kiberbűnözők már több millió dollárt zsaroltak ki nagyvállalatoktól, de most azt írták, hogy valami jót akarnak tenni a világban. A dark weben raktak ki két bizonylatot: az egyik a Children International nevű szervezettől, a másik pedig a Water Projecttől volt, és mindkettő 0,88 bitcoinos (10 ezer dolláros) adományról szólt.

A Children International azt nyilatkozta, hogy nem tartják meg a pénzt, a másik szervezet még nem reagált a kérdésekre.

A támadásokkal nyereséges nagyvállalatok informatikai rendszereit bénítják le, és csak akkor engedik el, ha a cég kifizeti a váltságdíjat.

„Mindegy, hogy szerinted mennyire rossz, amit csinálunk, örülünk, hogy jobbá tettük valakinek az életét. Ma elküldtük az első adományt”

– írták.

A szakértők nem tudják, mit gondoljanak az akcióról. Van, aki szerint a hekkerek Robin Hood-oskodással enyhítenek a bűntudatokon, vagy így javítanak az önképükön. Az adományozáshoz az Amerikai Giving Block szolgáltatást használták, amin keresztült sok szervezetnek lehet különböző kriptovalutákban adományozni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!