Megint kihirdették a járványhelyzetet Szlovéniában, miután hétvégén minden ötödik teszt pozitív eredményt hozott

2020. október 19. – 06:06

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szlovén kormány hétfőtől újra járványhelyzetet hirdetett ki az egész országra a járványadatok rosszabbodása miatt, írja az MTI.

Ezzel automatikusan aktiválódott az úgynevezett nemzeti védelmi és mentési terv, ami azt jelenti, hogy az állam állja a polgári védelemnek és a katasztrófavédelemnek a járványügyi intézkedések révén felmerülő költségeit. A járványügyi intézkedéseket azonban nem szigorítják tovább. Viszont arra kérnek minden dolgozót, hogy aki teheti, önkéntes alapon távmunkában dolgozzon.

Szlovéniában minden ötödik koronavírusteszt pozitív eredményt hozott szombaton, eddig a legmagasabb a regisztrált fertőzöttek aránya a tesztekhez képest. Aznap 726-tal, 15 142-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Pénteken rekordszámú, 898 esetről számoltak be. Négy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 191-re nőtt.

Az egészségügyi ellátórendszer túlterheltsége miatt a járványügyi szakemberek szombattól nem kutatják fel, hogy a fertőzöttek kivel érintkeztek, az illetőknek maguknak kell fertőzöttségüket tudomásukra juttatniuk azoknak, akikkel találkoztak.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!