Medvék sebeztek halálra a látogatók előtt egy állatkerti dolgozót Sanghajban

2020. október 19. – 13:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Medvék sebeztek halálra szombaton egy dolgozót egy sanghaji vadaspark ún. ragadozóterületén a látogatók szeme láttára – számolt be róla a BBC hétfőn. A vadaspark a honlapján közölte, hogy rendkívül megrázta őket a tragédia, valamint elnézést kértek a turistáktól a „kellemetlenség miatt”. A balesetet jelenleg is vizsgálják, a biztonságon javítanak és a történtek után „igyekeznek a lehető legjobban helytállni”.

A ragadozóterületet lezárták, a jegyek árát visszatérítették és jelenleg is a biztonsági intézkedések szigorításán dolgoznak. A történtekről a kínai Weibo közösségi portálon jelent meg egy videó, ami gyorsan elterjedt a közösségi oldalon, sokan kikeltek a vadasparkok ellen – írja az MTI.

Sokan úgy érveltek, hogy a medvék csak vadállat módjára viselkedtek, és a baleseteket csak a parkok bezárásával lehetne megelőzni. Mások a sanghaji vadaspark biztonsági rendszerét szidták, vagy kifejezték együttérzésüket a szemtanúk felé, akiket minden bizonnyal mélyen megrázott a baleset látványa. Ritkán fordul elő, hogy vadállatok marnak halálra állatkerti dolgozót Kínában. 2017-ben egy autós szafariparkban medve harapott egy látogatóba, aki a park szabályait figyelmen kívül hagyva lehúzta az autója ablakát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!