Templommá vált egy lengyel edzőterem, így kerülik ki a járványügyi szabályozást

2020. október 19. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sportszerbolttá és templommá alakul át a krakkói Atlantic edzőterem, hogy megkerüljék a járványügyi szabályozásokat és kifejezzék tiltakozásukat – írja az AFP-re hivatkozva az MSN.com. Közös edzéseket a szabályozás alapján nem szabad tartani, de a vallási gyülekezés nem tiltott, így az Egészséges Test Templomában Megvilágosult Olek és Tiszteletreméltó Gosia tart edzéseket szertartásokat.

„Sport = egészség”, „Ne zárják be a klubokat” táblák a szombati varsói tüntetésen Fotó: Maciej Luczniewski / AFP
„Sport = egészség”, „Ne zárják be a klubokat” táblák a szombati varsói tüntetésen Fotó: Maciej Luczniewski / AFP

Más kibúvókat is találtak: a konditermet bolttá alakították, ahol edzőgépeket árulnak, amiket bárki kipróbálhat. A boltban squashpályák is vannak, és mivel sportversenyeket úgy meg szabad tartani, ha nincs néző, ezeket is bárki igénybe veheti – csak nem ügyfelekként, hanem versenyzőkként.

Az Atlantic vezetőin kívül mások is felháborodtak, mert míg maszkban és korlátozott létszámban a miséket meg szabad tartani, sok iskola átállt a távoktatásra, az esküvőket nem tarthatók meg, és az éttermeknek is korábban be kell zárniuk. Pár százan szombaton utcára vonultak Varsóban, hogy felszólaljanak az edzőtermekre kiszabott tiltás ellen.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!