Templommá vált egy lengyel edzőterem, így kerülik ki a járványügyi szabályozást

2020. október 19. – 10:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sportszerbolttá és templommá alakul át a krakkói Atlantic edzőterem, hogy megkerüljék a járványügyi szabályozásokat és kifejezzék tiltakozásukat – írja az AFP-re hivatkozva az MSN.com. Közös edzéseket a szabályozás alapján nem szabad tartani, de a vallási gyülekezés nem tiltott, így az Egészséges Test Templomában Megvilágosult Olek és Tiszteletreméltó Gosia tart edzéseket szertartásokat.

„Sport = egészség”, „Ne zárják be a klubokat” táblák a szombati varsói tüntetésen Fotó: Maciej Luczniewski / AFP
„Sport = egészség”, „Ne zárják be a klubokat” táblák a szombati varsói tüntetésen Fotó: Maciej Luczniewski / AFP

Más kibúvókat is találtak: a konditermet bolttá alakították, ahol edzőgépeket árulnak, amiket bárki kipróbálhat. A boltban squashpályák is vannak, és mivel sportversenyeket úgy meg szabad tartani, ha nincs néző, ezeket is bárki igénybe veheti – csak nem ügyfelekként, hanem versenyzőkként.

Az Atlantic vezetőin kívül mások is felháborodtak, mert míg maszkban és korlátozott létszámban a miséket meg szabad tartani, sok iskola átállt a távoktatásra, az esküvőket nem tarthatók meg, és az éttermeknek is korábban be kell zárniuk. Pár százan szombaton utcára vonultak Varsóban, hogy felszólaljanak az edzőtermekre kiszabott tiltás ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!