Razzia Németországban: egy csoport Wehrmacht-egyenruhában játszott háborúsdit

2020. október 16. – 00:15

Másolás

Vágólapra másolva

Kiterjedt razziát tartottak Németországban négyszáz rendőr részvételével. A rendőrségi akcióban egy olyan csoportot számoltak fel, amelynek tagjai Wehrmacht-egyenruhákban, tiltott önkényuralmi jelképekkel, igazi vagy annak látszó fegyverekkel játszottak háborúsdit, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

A rendőrséghez arról érkezett bejelentés, hogy a München és Stuttgart között fekvő Biberach járásban egy épületben nagyobb csapat Wehrmacht-egyenruhát viselő fegyverest láttak. A rendőrök ezután 17 lakást és egy erdős területet vizsgáltak át Baden-Württemberg és Bajorország tartományokban.

Tizenkilenc ember ellen indult eljárás a fegyvertartási törvény megsértése miatt. A gyanúsítottak életkora 27 és 77 év között van.

A rendőrök egyebek mellett számítógépeket, fegyvereket, illetve annak látszó eszközöket, lőszereket, egyenruhákat és tiltott önkényuralmi jelképeket foglaltak le.

Annyi fegyver került elő, hogy az elszállításukhoz nagyobb méretű teherautót kellett hívni. A lefoglalt fegyvereket szakértők vizsgálják át.

Tűzszerészekre is szükség volt, mert a fegyverarzenálban kézigránátokat is találtak. Ezek közül kettőt ellenőrzött körülmények között felrobbantottak.

A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!