Háromszáz kutyát menekített a házába egy mexikói férfi

2020. október 16. – 00:01

Háromszáz kutyát menekített a házába egy mexikói férfi

Másolás

Vágólapra másolva

Ricardo Pilmentel alighanem az egyik legönzetlenebb állatbarát a világon. A Cancúnban élő mexikói férfi nagyjából egy évtizede állatmenhelyet üzemeltet, ahol többek között kutyaviadalokat megjárt, sok traumát megélt állatoknak keres új otthont. Ez már önmagában is különleges dolog volna, de nemrég Pilmentel az összes menhelyi lakót befogadta a lakásába – írja a Guardian az AP nyomán.

Erre a szokatlan tettre a férfi a Delta hurrikán miatt kényszerült: a természeti csapás végigtarolta a Yucatán-félszigetet, és félő volt, hogy nagy pusztítást végez majd a nyitott terű menhelyen. Ezért Pilmentel a legkritikusabb napokra magához költöztette az állatokat, többek között háromszáz kutyát. Több óráig tartott, amíg pórázon átvezetgette őket, aztán jött a többi kedvenc: több tucat macska a menhelytulajdonos fiának a szobájába került, Pilmentel – amúgy állatorvosnak tanuló – lányának aszobája pedig csirke-, nyúl- és sünmenedékké változott. A birkák és kecskék a tornácra kerültek.

Mivel a férfi élelmiszertartalékai és anyagi erőforrásai kezdtek kimerülni, október 6-án a közösségi médiában kért segítséget. A sztoriját felkapta a sajtó, de ő napokig nem tudott erről, mert amikor megjött a hurrikán, rengeteg teendője akadt, és egyébként sem mindig volt áram. Amikor az ítéletidő elvonult, akkor döbbent rá, hogy kisebb szenzáció lett a Facebookon, és rengeteg adományt kapott. Most tovább próbál gazdát találni az állatoknak, a hírverés után talán nagyobb sikerrel.

És hogy mit művel háromszáz kutya egy házban? Természetesen összetörnek ezt-azt és iszonyatos szag lesz tőlük, Pilmentel ezt egy percig sem titkolja, de szerinte így is megérte. „A házat ki lehet takarítani, az eltört dolgokat meg lehet javítani vagy új dolgokat venni, de cserébe az állatok boldogok, egészségesek, biztonságban vannak, nincsenek rajtuk sebesülések, és esélyük van arra, hogy befogadják őket” – nyilatkozta.

(Borítókép: Ricardo Pilmentel egyik fotója egy facebookos segítségkérő posztjából. Fotó: Facebook / Ricardo Pilmentel)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!