Megint karanténba került az Európai Bizottság elnöke

2020. október 15. – 17:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elhagyta a csütörtök kora délután kezdődött kétnapos uniós csúcstalálkozót és önkéntes karanténba vonult Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, miután egyik munkatársáról kiderült, hogy megfertőződött koronavírussal, írja az MTI.

„Arról tájékoztattak, hogy az irodámban dolgozó egyik munkatársam koronavírus-tesztje ma reggel pozitív lett”

– írta Twitter-bejegyzésében von der Leyen. Saját tesztje ugyan negatív lett, de elővigyázatosságból elhagyta az Európai Tanács épületét. Von der Leyen már másodszor vonult önkéntes karanténba; múlt héten 24 órát töltött izolációban, miután koronavírusos esetre bukkantak a környezetében.

Az Európai Bizottság elnöke nem az egyetlen uniós vezető, akinek a közelmúltban karanténba kellett vonulnia. Múlt hónapban Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is karanténba kényszerült, emiatt egy héttel későbbre kellett halasztani az uniós tagállamok vezetőinek brüsszeli csúcstalálkozóját.

A mostani uniós csúcstalálkozó fő témája a brexit lesz, de szó lesz a klímavédelemről, a koronavírusról is. Ezenkívül nem kizárt, hogy a jogállamiság, illetve Törökország aggasztó külpolitikája is szóba kerül majd Brüsszelben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!