Negatív lett a lengyel miniszterelnök tesztje, de karanténban marad

2020. október 14. – 05:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Negatív lett a jelenleg karanténban lévő Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő vírustesztje – közölte kedden közösségi oldalán Piotr Müller kormányszóvivő az MTI szerint. A negatív teszteredmény ellenére a lengyel miniszterelnök egyelőre továbbra is karanténban marad addig, amíg orvosa és az állami egészségügyi hatóság nem engedélyezi, hogy elhagyja a karantént.

Morawiecki azért került karanténba, mert érintkezett a lengyel kormányőrség (SOP) egyik tisztjével, akiről később kiderült, hogy koronavírus-fertőzött.

A kormány más tagjának az eset miatt nem kell karanténba vonulnia.

Morawiecki jelenleg egy erre a célra külön kialakított kormányzati épületben van karanténban, és a körülményekhez képest jól érzi magát – mondta Michal Dworczyk, a lengyel miniszterelnöki hivatalt vezető miniszter egy sajtóértekezleten.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Lengyelországban az érvényes rendelkezések szerint a karantén tíz napig tart azoknál, akiknél nem mutatkoznak a koronavírus tünetei. Az országban az elmúlt hetekben élesen megemelkedett a vírusfertőzöttek száma. Kedden több mint ötezer új esetet regisztráltak a hatóságok, amivel a járvány kezdete óta megfertőződöttek száma meghaladta a 130 ezret, több mint 3100 ember pedig belehalt a kór tüneteibe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!