Rendkívüli állapotot hirdettek ki a kigyulladt orosz katonai lőszerraktár miatt

2020. október 8. – 10:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán kigyulladt egy lőszerraktár az oroszországi Rjazany megyében. Az orosz hadsereg zseltuhinói lőszerraktárának kigyulladása miatt hat ember sérült meg, írja az MTI.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A balesetet az okozta, hogy a környék füves területén tűz keletkezett, amelyet az erős szélben a csapatalegység tűzoltói nem tudtak eloltani, a lángok pedig átterjedtek a katonai objektumra. A környező falvakból öt kilométeres körben kitelepítettek több mint 2300 embert, és lezárták a Kaszpij szövetségi autópályát. A Gazprom elzárta 13 település és egy laktanya gázellátását.

Fotó: Russian Emergency Situations Min / Sputnik via AFP
Fotó: Russian Emergency Situations Min / Sputnik via AFP

Az orosz védelmi tárca szerint az oltásban csütörtök reggel 650 tűzoltó és katona mellett 194 egységnyi technika, köztük két tűzoltótank és több páncélozott autó vett rész. A helyszínre vezényeltek egy tűzoltóvonatot, valamint készültségbe helyeztek négy Il–76-os repülőgépet és három Mi–8-as helikoptert, és a tervek szerint robotokat is bevetnek a tűz megfékezésére.

A helyszínre érkezett egy 120 fős tűzszerészcsoport is. A környék megfigyelésére 17 drón szállt föl. Jelen van a rendkívüli helyzetek minisztere, Jevgenyij Zinyicsev.

A jelentések szerint a felrobbant lőszerek repeszei a raktár három kilométeres körzetében szóródtak szét. A lökéshullám és a szanaszét repülő törmelék többtucatnyi lakóház ablakait betörte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!