Távoktatás koronavírus alatt: az oktató közölte a kaliforniai anyával, hogy nem szoptathat óra alatt

2020. október 6. – 13:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is az Egyesült Államokban a legsúlyosabb a járványhelyzet a világon, ezért több iskola távoktatásban folytatja az tanítást: így vett részt az óráin a Fresno City College főiskolán a kaliforniai Marcella Mares is. Szeptember végén Mares arról kapott emailt az iskolától, hogy az új szabályok értelmében be kell a diákoknak be kell kapcsolniuk a mikrofonokat és webkamerákat az óra időtartama alatt, hogy így igazolják a jelenlétüket. A nő, mivel van egy 10 hónapos lánya, erre válaszként azt írta, hogy persze, minden rendben, de a szoptatás idejére kikapcsolná ezeket, írja a CNN.

„Örömmel hallom, hogy be tudja kapcsolni a kameráját és a mikrofonját, de kérem, ne szoptassa a lányát az óra ideje alatt, mert nem ez lenne a dolga. Inkább csinálja azt óra után”

– válaszolta erre Maresnek, aki előbb ezen, majd később azon húzta fel magát, hogy az oktató az órán jelentette be: egy különös emailt kapott az egyik diáktól azzal, hogy az valamiféle helytelen dolgot szeretne csinálni az óra során.

A történtek miatt Mares az iskola panaszkezelőjéhez fordult, néhány nappal később pedig emailben elnézést is kért tőle azt oktató.

„Sajnálom, hogy kellemetlenséget okoztam önnek, mostantól bármikor megszoptathatja a gyermekét az óra alatt, a feladatok vagy előadás, vizsga közben is. Ki is kapcsolhatja a kameráját bármikor, ha erre szüksége van”

– állt a levélben.

Mares azóta egyéb okokból már leadta az órát, de a CNN-nek azt mondta: úgy gondolta, az iskola további lépéseket is tesz majd a történtek miatt. A lap megkereste az Fresno City College-ot, ahol arról tájékoztatták őket, hogy az oktatót tájékoztatták a hatályos kaliforniai szabályokról, ugyanis mint utóbb kiderült, nem volt tisztában vele, Kalifornia államban a szoptató anyáknak joguk van a távolmaradáshoz a gyermek etetésének idejére, retorzió nélkül. Ezzel egyébként Maresnek sem voltak rossz tapasztalati, más órákon nem okozott problémát számára a szoptatás, igaz, egyelőre ez az első szemeszter, amikor anyaként vesz részt az előadásokon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!