Lelőtték a vezérigazgatót, aki a thaiföldi muntyákszarvas-ügyben nyomozott

2020. október 4. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Suriya Saengpong, a Thaiföldi Állatkerti Szervezet vezérigazgatója a Thaiföldön szentként tisztelt albínó muntyákszarvasok ügyében nyomozott. Irodájában lőtték fejbe, meggyilkolásának köze lehet a muntyákszarvasok eltűnéséhez, írja az MTI.

(Itt találja a Telex legfrissebb híreit)

Saengpong a Songkhla Állatkert igazgatójával készült találkozóra szombaton, amikor az állatkert főállatorvosa berontott irodájába és többször fejbe lőtte. A főállatorvos elmenekült, majd szolgálati lakásában végzett magával is.

A rendőrség nem tisztázta a gyilkosság indítékát, de utalt arra, hogy köze lehet a thaiföldi muntyákszarvas-ügyhöz, amiben Saengpong nyomozott. A Songkhla állatkertből korábban két albínó muntyákszarvas tűnt el, az állatokat még Sirikit aranykirálynő adományozta az állatkertnek. A hivatalos jelentés szerint az egyik szarvast egy óriáskígyó falta fel, míg a másikkal egy ismeretlen betegség végzett.

Saengpong szombaton azért találkozott volna az állatkert vezetőjével, hogy megtudja, valójában mi történt az állatokkal. A hatóságok ugyanis attól tartanak, hogy a két ritka muntyákszarvast valójában vadállatkereskedők lopták el vagy vásárolták meg az állatkerti illetékesektől.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!