Belgiumban már több mint 10 ezren haltak meg koronavírusban

2020. szeptember 30. – 07:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

19.43 Indiában október végéig nem indulhatnak újra a nemzetközi repülők

Október 31-ig meghosszabbították Indiában a nemzetközi légijáratok fogadására és indítására vonatkozó tilalmat. A korlátozás a nemzetközi teherszállításra, illetve a különleges nemzetközi járatokra nem terjed ki. Indiában márciusban függesztették fel a kereskedelmi járatokat a koronavírus megfékezése érdekében, a belföldi légiközlekedést már május végén visszaállították. (MTI)

15.52 Október 1-jétől újra életbelép a veszélyhelyzet Szlovákiában

A szlovák kormány szerdai ülésén döntött a veszélyhelyzet bevezetéséről a koronavírus-járvány miatt. Az első hullámmal ellentétben ősszel általános veszélyhelyzetet vezetnek be, ami nemcsak az egészségügyre, hanem az élet minden részére kiterjedhet. A döntés 45 napig lesz érvényben, hosszabbításáról Igor Matovič kormányfő szerint a mindszenttel kapcsolatos utazások hatásai után döntenek. A miniszterelnök kedden elmondta, a veszélyhelyzet kihirdetésére főleg amiatt van szükség, mert senki sem tudhatja, hogyan alakul a jövőben a koronavírus-helyzet. (parameter.sk)

14:10 Az olasz maffia segíti a járvány miatt bajba jutott családokat az olasz hatóság szerint

Annapaola Porzio, az uzsoraellenes rendkívüli kormánybiztos szerint veszélyes, hogy a járványhelyzetben a maffia jelentősen terjeszkedik, vállalkozásokat vásárol fel, illetve magához köti a nehéz helyzetbe került családokat anyagi segítséggel. A bűnszervezetek azonnal, szinte bármennyi pénzt tudnak adni, ráadásul ezért cserébe most még nem kérnek semmit. A tekintélyük viszont jelentősen nő, aminek Porzio szerint súlyos következményei lehetnek.

A kormánybiztos azt is elmondta, hogy sokkal kevesebb bejelentés érkezik a maffia ellen zsarolás vagy fenyegetés miatt. Aggasztónak tartja a helyzetet Luciana Lamorgese belügyminiszter is, aki szerint az uzsora áldozatai „talán a hosszú hatósági eljárás miatt veszíthették el bizalmukat”. Eközben az egyik nápolyi bűnszervezet, a camorra a turisták híján eladósodott római vendéglátóhelyeket is sorra elkezdte felvásárolni, az üzletükhöz ragaszkodó tulajokat pedig addig fenyegetik, amíg

nem adják el helyeiket. (MTI)

09:30 Belgiumban átlépte a 10 ezret a halálos áldozatok száma

Az egyik legfertőzöttebb európai országnak számító 11,5 milliós lakosú Belgiumban tízezer fölé emelkedett a koronavírus-járványban meghalt áldozatok száma (10 001 fő), miután az elmúlt 24 órában újabb 13 ember halt meg a betegségben. A regisztrált fertőzöttek száma 117 115-re emelkedett. Európában jelenleg Belgiumban a legmagasabb (a világon pedig a harmadik legmagasabb) a koronavírus-járvány miatti halálozási ráta, 100 ezer főre vetítve 87.44 halott jut.

Közben az Egyesült Királyságban ismét rekordot döntött a napi új fertőzöttek száma: kedden 7143 új koronavírusos beteget regisztráltak. A betegségben aznap 71-en haltak meg, ami július elseje óta az egyik legnagyobb ugrás. (Euronews)

09:17 28 ezer alkalmazottját küldi el a Walt Disney

A koronavírus-járvány miatt 28 ezer alkalmazottját küldi el a Walt Disney. A jelentős létszámcsökkentés elsősorban az amerikai, azon belül is főként a kaliforniai parkjait érinti, ahol továbbra is zárva tart Disneyland. (Reuters)

07:35 Világszerte 23,3 millión gyógyultak már meg a koronavírusból

Már 33 560 877-an fertőződtek meg világszerte koronavírussal, a halálos áldozatok száma 1 066 564, a gyógyultaké pedig 23 297 593 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai összesítése szerint. Az MTI beszámolója szerint előző nap 33 282 969 fertőzöttet tartottak nyilván, a halálos áldozatok száma 1 000 867, a gyógyultaké pedig 23 066 203 volt. A legtöbb fertőzöttet (7 190 046) az Egyesült Államokban diagnosztizálták. India a második legfertőzöttebb ország, itt átlépte a 6 milliót a betegek száma, míg Brazíliában 4,7 millió fertőzöttről tudnak.

Az Egészségügyi Világszervezet március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, epicentrumának a közép-kínai Vuhant tartják. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!