Beszélgessen egy totál ismeretlennel, akinek teljesen más a véleménye megosztó témákban!

2021. október 1. – 12:04

frissítve

Beszélgessen egy totál ismeretlennel, akinek teljesen más a véleménye megosztó témákban!

Másolás

Vágólapra másolva

Mikor volt utoljára olyan, hogy valaki olyannal beszélgetett, akinek teljesen más a véleménye, mint az öné? Most itt a lehetőség! Olyan kérdésekről például, hogy kötelezővé kellene-e tenni a koronavírus elleni védőoltást az EU-ban? Vagy hogy be kellene tiltani a belföldi repülőjáratokat? Ha van véleménye ezekről (és más) kérdésekről, itt az ideje, hogy elmondja, sőt megvitassa azt valakivel, aki egy másik európai országban él, és teljesen másképp látja a kérdést!

Ma startol a Europe Talks (azaz az Európa Beszélget) legújabb kiadása. A 17 különböző ország médiájának bevonásával zajló gigaesemény

célja, hogy Európa-szerte több tízezer ember folytasson határokon átnyúló vitákat megosztó, de nagyon is aktuális politikai témákban. Méghozzá teljesen idegenekkel, olyanokkal, akiknek nagyon-nagyon eltérő véleményük van az adott kérdésekben.

Ez az egész egy német projektként indult, Germany Talks (Németország beszélget) néven négy évvel ezelőtt, a Zeit Online német újság akkor egymással ellentétes politikai nézeteket valló német embereket hozott össze egy-egy beszélgetésre. Ez aztán olyan jól sikerült, hogy Dániától kezdve Ausztrián, Hollandián és Olaszországon keresztül az Egyesült Királyságig sok más ország elkezdte használni a Zeit platformját. Először minden ország csak a saját határain belül teremtett párbeszédet, aztán kitágították és nemzetközivé tették a dialógust, amelynek 2020-ban 20 ezer résztvevője már 34 különböző országból érkezett.

Korábban még sosem volt magyar médiapartnere a többszörösen díjnyertes Europe Talksnak, idén azonban a Telex is csatlakozott az együttműködéshez,

amelyben idén részt vesz többek között az osztrák Der Standard, a német Deutche Welle, a brit Daily Mirror, az olasz La republica és a lengyel Gazeta Wyborcza is. A Telex olvasói ezért mától egészen december 12-éig találkozhatnak a cikkeinkben az alábbi dobozzal.

Hogyan működik a részvétel?

Ha szeretne részt venni, és tudna angolul online beszélgetni egy idegennel, akkor eljött a Ön ideje, máris elmondjuk, hogyan működik a dolog.

  1. Először válaszolja meg a kérdéseket itt vagy bármelyik későbbi cikkünkben, ahol találkozik a fenti kérdésdobozzal.
  2. Miután megválaszolta a kérdéseket és regisztrált, a Europe Talks algoritmusa össze fogja párosítani egy olyan jelentkezővel, akinek a nyolc vitaindító kérdés alapján a lehető legtávolabbi véleménye van a dolgokról, mint önnek.
  3. Ha az algoritmus megtalálta a megfelelő párt, akkor mindkét érintett emailben kap egy rövid ismertetőt arról, akivel beszélgethetne.
  4. Amint mindketten beleegyeztek a beszélgetésbe, emailben felvehetik egymással a kapcsolatot, és megszervezhetik, hogyan és mikor fognak beszélgetni.
  5. Ha tetszett a dolog, akkor az első beszélgetés után akár új partnert is kérhet!
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!