Eltörli a tesztkötelezettséget az amerikai kormány, vasárnaptól szabad a beutazás az Egyesült Államokba

2022. június 10. – 17:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Június 12-től, vasárnaptól az Egyesült Államokba utazóknak már nem lesz szükségük negatív Covid-tesztre az országba való belépés előtt. A Fehér Ház ugyanis pénteken bejelentette, hogy az amerikai járványügyi központ (CDC) június 12-e éjfél után eltörli az indulás előtti, friss, negatív Covid-teszt kötelezettségét. A CDC legközelebb 90 nap múlva vizsgálja felül a döntését.

„A vírus elleni küzdelemben elért óriási előrelépésnek köszönhetően megtehetjük ezt a lépést” – mondta egy kormányzati tisztviselő az ABC Newsnak. Az Egyesült Államok kormánya – egészen mostanáig – kötelező koronavírus-tesztet írt elő az USA-ba utazó külföldiek számára, függetlenül az oltottságuktól. Sokak szerint ez komoly hátrányt jelentett az amerikai turizmusnak, főként más, korábban a járványügyi szabályokon lazító országokkal szemben.

A legtöbb európai ország – köztük az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Görögország és Olaszország – már korábban, még a nyári turistaszezon előtt megszüntette a beutazáshoz szükséges tesztkövetelményeket. Máshol viszont, például Japánban és Dél-Koreában továbbra is be kell kell mutatni a negatív tesztet, ezzel a legtöbb helyen még az oltottak körében is előforduló omikron variáns elleni védekezést igyekeznek segíteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!