Hétfőtől nem kötelező a maszk a legtöbb európai repülőjáraton

2022. május 11. – 20:10

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítette az európai uniós légi közlekedésre vonatkozó egészségbiztonsági protokollját az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC): május 16-tól vége az általánosan kötelező maszkviselésnek az európai reptereken és repülőjáratokon – derül ki a két szervezet közös közleményéből.

Ez nem jelenti azt, hogy sehol nem kell majd a repüléshez maszk: „Az arcvédő maszkok viselését a repülőtereken és a fedélzeten összhangba kell hozni a tömegközlekedési eszközökön és a közlekedési csomópontokban való maszkviselésre vonatkozó nemzeti intézkedésekkel. Ha az indulási vagy a célország előírja az arcvédő maszk viselését a tömegközlekedési eszközökön, a légi járművek üzemeltetőinek meg kell követelniük az utasoktól és a személyzet tagjaitól, hogy 2022. május 16-án túl is tartsák be ezeket a követelményeket a fedélzeten” – olvasható az új protokoll összefoglalójában.

A két szervezet közleménye hangsúlyozza, hogy bár ezentúl a legtöbb helyen nem lesz kötelező a maszk, az a távolságtartás és a kézmosás mellett továbbra is a legjobb megelőző védekezés a koronavírus ellen, és különösen a kiemelten veszélyeztetett csoportokba tartozóknak továbbra is erősen ajánlott a viselése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!