Egy hete nem közli a kormány a koronavírusról szóló adatokat

2022. május 10. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) e heti jelentése szerint markánsan csökken a szennyvízben a koronavírus koncentrációja. Hivatalos oldalukon azt írják, hogy a 18. héten a városok döntő többségében – 16 mintavételi helyen – csökkenő tendencia jellemző, míg Békéscsabán, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szolnokon és Tatabányán stagnálás tapasztalható. Emelkedés egyedül Szekszárd esetében figyelhető meg.

A tájékoztatás szerint a mért koncentráció 13 városban a mérsékelt, 9 településen az emelkedett kategóriába esik.

A koronavírusról tájékoztató kormányzati oldalon múlt héten hétfőn közöltek legutóbb adatokat arról, hogy hányan fertőződtek meg, hányan haltak meg, kerültek kórházba vagy lélegeztetőgépre. Akkor azt írták, hogy a kedvező járványügyi helyzet miatt hetente fognak adatokat közölni. Az egy hét eltelt, de hivatalos adatok nem érkeztek.

Többször is levélben kerestük meg a koronavírusról tájékoztató oldalt, hogy megtudjuk, melyik napokon, hány órakor fogják közölni az adatokat, de kérdéseinkre még mindig nem kaptunk választ.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom