Fenyegetésként golyót kapott levélben egy olasz járványszakértő, mert támogatja a gyerekek beoltását

2022. január 6. – 22:55

Másolás

Vágólapra másolva

Oltásellenesek töltényt küldtek levélben Olaszország egyik vezető immunológusának, mert támogatja a gyerekek beoltását – írja a BBC. Dr. Antonella Viola a Facebookon megerősítette, hogy valóban kapott egy ilyen küldeményt, amivel őt és a családját is megfenyegették. A feladók azt követelik, hogy szólaljon fel az oltások ellen.

Viola rendőri védelmet kapott a levél miatt, de nem változat az álláspontján.

„Érthetően mérges vagyok, mert az elmúlt két évet a közösség szolgálatával töltöttem, magamat nem kímélve, a családomat és magamat gyakran elhanyagolva. (…) De továbbra is mindent megteszek azért, hogy hangot adjak a tudománynak, és tájékoztassam azokat, akik hajlandók figyelni. Mindig is az etikus döntések, a felelősség és a szeretet hajt”

– írta.

Nem csak Violával fordult elő ilyen. Franciaországban még hevesebb lett az oltások körüli vita, miután Emmanuel Macron bejelentette, hogy minél jobban ki akar szúrni az oltatlanokkal. A vakcinaigazolásról vitázó képviselők közül többeket is megfenyegettek.

Szerdán Sigrid Kaag holland politikust támadta meg egy összeesküvés-hívő, aki egy lángoló fáklyát lobogtatott, miközben az egészet a Facebookon közvetítette. Sokan a szélsőjobboldali pártokat okolják az ilyen esetek miatt, mert gyakran uszító kijelentéseket tesznek. Németországban több tüntetés is volt a héten, Münchenben paprikaspray-vel és botokkal csaptak össze a tüntetőkkel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!