Három beteg meghalt egy ukrán Covid-osztályon, miután egy nővér gyertyát gyújtott egy elhunyt beteg emlékére

2021. december 29. – 14:10

Másolás

Vágólapra másolva

Hárman életüket vesztették, miután tűz ütött ki egy koronavírusos betegek ápolására kijelölt nyugat-ukrajnai kórház intenzív osztályán, írja az ukrajnai hírportálokra hivatkozva az MTI. A baleset az Ivano-Frankivszk megyében lévő Kosziv központi járási kórházában történt kedd este.

Egy elhunyt Covid-beteg ágyánál a kórház egyik alkalmazottja a hagyományokhoz híven emlékgyertyát gyújtott. Az osztályon azonban egyszerre öt oxigénkoncentrátor működött, amelytől telítetté vált a levegő oxigénnel. A gyertya lángja az oxigéndús levegőben belobbant és gyorsan szétterjedő tüzet okozott.

A tragédia nyomán az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat felszólította az egészségügyi intézmények vezetőit, hogy szigorúan tiltsák meg a nyílt tűz használatát az intenzív osztályokon és az oxigénellátó berendezések közelében.

Ukrajnában szerdára az eddig azonosított fertőzöttek száma 5454-gyel 3 654 690-re, az elhunytaké 307-tel 95 412-re nőtt. Az aktív betegek száma eközben több mint hétezerrel 109 398-ra csökkent. Az elmúlt napon 1153 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteget szállítottak kórházba.

A legfrissebb adatok szerint egy adag oltást a lakosság 33,7 százaléka kapott, két dózist pedig mindössze 31,2 százaléka. Harmadik oltást eddig 4890-en kaptak. Kedden 131 129 embert oltottak be.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!