Több ezer karácsonyi járatot töröltek a légitársaságok, mert az omikron miatt nem maradt személyzetük

2021. december 24. – 16:09

Másolás

Vágólapra másolva

Több nagyobb légitársaság, köztük például a Delta, a Lufthansa és a United is arra kényszerült, hogy összesen több ezer járatukat töröljék a járvány okozta munkaerőhiány miatt, írja a Guardian és az Aljazeera.

A légitársaságok arról számoltak be, hogy személyzetük jelentős része betegszabadságra ment az omikron variáns miatt, így a társaságoknak nem maradt elég kapacitása az ünnepekre. A Lufthansa például arról beszélt, hogy habár nagy forgalommal számoltak a karácsonyi időszakra, a tervezéseket mégis keresztül húzta a beteget jelentők számának növekedése.

„Az omikron terjedése az országban most közvetlen hatással volt a személyzetünkre, emiatt sajnos le kell mondanunk néhány járatot”

-fogalmazott a United több száz járatuk törlése előtt. A legtöbb repülőjáratot a China Eastern törölte egyelőre, nekik 474 utazást kellett lemondaniuk. Világszerte a karácsony napi járatokból több mint kétezret mondtak vissza.

Az ünnepek alatti káoszra reagálva a légitársaságok az oltott személyzet karanténszabályainak enyhítését kérték. A Delta vezérigazgatója, Ed Bastian arra kérte az amerikai kormányt, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a további fennakadások elkerülésének érdekében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!