Szlovák kutatás: az oltatlanok 38 százaléka nem korlátozza a kapcsolattartását karácsonykor

2021. december 22. – 13:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az MNFORCE, a Seesame közvélemény-kutató ügynökség, valamint a Szlovák Tudományos Akadémia közös felmérése szerint tavalyhoz képest idén az emberek kevésbé tartanak tőle, hogy a karácsonyi ünnepek a fertőzöttek számának növekedését okozzák majd. A felmérésben részt vevők 22 százaléka egyáltalán nem tervezi, hogy korlátozza kapcsolattartásait, miközben tavaly csak 17 százaléknyian válaszoltak így, írja a Parameter.sk.

A kutatás szerint azok a válaszadók tervezik legkevésbé korlátozni kapcsolattartásaikat, akik nincsenek beoltva (37,9 százalék). A beoltott válaszadók 15,1 százaléka nem tervezi korlátozni a kapcsolattartásait.

A válaszadók többsége (67 százalék) a karácsonyi látogatások során egyáltalán nem tervezi figyelembe venni, hogy ismerőseik, rokonaik be vannak-e oltva vagy sem. A találkozások előtt azoknak a válaszadóknak a 30,9 százaléka tervezi leteszteltetni magát, akik nemcsak a saját háztartásukba tartozókkal töltik majd az ünnepeket.

Szlovákiában kedden több mint ötezer új fertőzöttet regisztráltak, 69 beteg halt meg, miközben tovább csökkent a kórházban ápoltak száma, jelenleg 2920-an vannak kórházban, közülük 516 személyt intenzív osztályon ápolnak, 261 pácienst mesterségesen kell lélegeztetni.

A kórházban kezelt fertőzöttek 83,1 százaléka nincs teljesen beoltva.

Szlovákiában a lakosság fele van beoltva legalább az első adag vakcinával – jelentette be szerdán Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter, aki mérföldkőnek nevezte ezt az adatot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!