Bocsánatot kért a holland királyi család, amiért szülinapi bulit rendeztek a trónörökösnek

2021. december 16. – 11:40

Másolás

Vágólapra másolva

Bocsánatkérésre kényszerült a holland királyi család amiatt, hogy 21 embert hívtak meg Amalia hercegnő múlt heti 18. születésnapjára. Hollandiában a jelenlegi COVID-19 szabályok szerint legfeljebb négy 13 év feletti vendéget fogadhatnak otthon, írja az Euronews.

„A király közölte velem, hogy belegondva a történtekbe sajnálják, hogy megrendezték a bulit”

– tájékoztatta a nyilávnosságot Mark Rutte holland miniszterelnök a parlamentnek írt levelében. Ebből az derült ki, hogy a leendő királynő születésnapját kint, a palotához tartozó parkban tartották múlt szombaton. A vendégeket arra kérték, hogy végezzenek el egy COVID-19 tesztet, és csak olyanok mehettek, akik részesültek védőoltásban, továbbá a távolságtartási szabályok betartását is szorgalmazta a meghívó királyi család.

A levélből azonban nem derült ki, hogy a több országgyűlési képviselő által is kritizált eseményen hány vendég vett részt, az Euronews ugyanakkor azt írta, 21 ember volt jelen.

„Ha kivételt teszünk a királyi családdal, minden intézkedésünk összeomlik”

– mondta Eva van Esch, a „Partij voor de Dieren” (Állatok Pártja) képviselője. Egy másik képviselő, Caroline van der Plas a BoerBurgerBeweging párttól (Citizen Farmer Mozgalom) azt mondta, sok születésnapot elhalasztanak, és a királyi család nem volt tisztában a példamutatásban játszott szerepével.

Amalia hercegnő december 7-én ünnepelte 18. születésnapját, és azonnal bekerült a Holland Államtanácsba, a kormány legmagasabb tanácsadó testületébe, ahol felnőtté válása után automatikusan helye van, hiszen ő a trónörökös, azaz a koronahercegnő.

A kritikusok szerint az Amalia hercegnő születésnapját körülvevő ünnepség beleillik a holland monarchia tévedéseinek sorozatába a járvány során, ami hatással lehetett a járvány elterjedésére az országban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!