Szinte mindenhol emelkedett a szennyvíz koronavírus-koncentrációja

2021. december 06. – 15:37

Másolás

Vágólapra másolva

A 48. naptári héten a szennyvízminták SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja emelkedik, adta hírül a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A helyszínek többségét stagnáló tendencia jellemzi, emelkedés figyelhető meg a budapesti agglomeráció vizsgált települései (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta), valamint Kaposvár, Nyíregyháza, Pécs és Szolnok esetében.

A vírusörökítőanyag-koncentráció két település (Győr és Nyíregyháza) esetében a magas koncentrációtartományba esik, míg 19 mintavételi helyen az emelkedett, egy településen a mérsékelt kategóriába sorolható.

Mivel a mért értékekeket sokszori kérésre sem hozzák nyilvánosságra, az alábbi ábrán nézhetik meg a mérések „eredményeit”:

Forrás: NNK
Forrás: NNK
Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass