Már 20 ezer ember kaphatta meg egy német orvos illegális, koronavírus elleni vakcináját

2021. december 5. – 16:20

Másolás

Vágólapra másolva

Már 20 ezer embert olthattak be egy német orvos és milliomos saját fejlesztésű, illegális, koronavírus elleni vakcinájával, közölte a Bild.

November 28-án a német rendőrség lépett közbe, amikor Lübeckben két orvos illegális, koronavírus elleni oltóanyaggal kezdett el beoltani embereket.

Az orvosok a Winfried Stöcker által kifejlesztett, klinikai tesztelésen át nem esett, engedéllyel nem rendelkező oltóanyagot adták be 107 embernek. Amikor a rendőrség megjelent a helyszínen, a sorban még közel hatszázan várakoztak.

A 74 éves Winfried Stöcker professzor laboratóriumi szakorvos, korábban a német hadsereg orvosa volt, jelenleg ismert milliomos vállalkozó. Ő vásárolta meg korábban a lübecki repülőteret, ahol az oltási akciót is megszervezték.

Winfried Stöcker a laboratóriumában 2021, november 30-án – Fotó: Marcus Brandt/AFP
Winfried Stöcker a laboratóriumában 2021, november 30-án – Fotó: Marcus Brandt/AFP

A professzor a Bildnek azt mondta: Az orvosoknak jogában áll olyan készítményt előállítani, amelyről azt hiszik, segít az embereken. „Mi a pácienseinknek tartozunk felelősséggel, nem az államnak.”

Mint kiderült, eddig már legalább 20 ezer ember kapta meg Németország szerte az illegális oltóanyagot. Az orvos állítása szerint közülük 2 ezret megfigyelés alatt tartanak, de semmilyen mellékhatás nem jelentkezett. Tíz embernél állapították meg, hogy az oltás ellenére megfertőződtek a koronavírussal.

Az orvos állítása szerint az által készített vakcina elölt vírus tartalmaz, azaz olyan elven alapul mint az influenza elleni oltás, illetve egyes koronavírus elleni oltások (ilyen például a Magyarországon is alkalmazott kínai Sinopharm vakcinája). A professzor azt mondta: nem akar várni az állami gyógyszerhatóság engedélyére, mert az túl hosszú ideig tartana.

A német államügyészség már egy éve folytat nyomozás Winfried Stöcker ellen embereken végzett illegális kísérletek gyanújával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!