Hatvan ember lett covidos egy norvégiai karácsonyi parti után, omikronos is van köztük

2021. december 2. – 16:19

Hatvan ember lett covidos egy norvégiai karácsonyi parti után, omikronos is van köztük
A Louise étterem éjjel – Fotó: restaurantlouise.no

Másolás

Vágólapra másolva

A norvég egészségügyi hatóság, a NIPH vizsgálatai után csütörtökön megerősítette, hogy egy oslói rendezvény 120 résztvevőjéből hatvanan koronavírusosak lettek, egyikük pedig már biztosan a koronavírus omikron variánsával fertőződött meg.

A fertőzöttek mindannyian a Scatec cég karácsonyi partiján vettek részt még november 26-án, 51-en oslói lakosok, kilencen környékbeliek. A hatóságok most azt vizsgálják, hogy a fertőzöttek között hány omikronos lehet még.

A karácsonyi partit egy étterem különtermében tartották, de a résztvevők állítólag keveredtek a többi vendéggel, amikor este fél 11 után az étterem éjszakai szórakozóhely üzemmódba váltott. Az is kiderült, hogy az étterem legalább két olyan vendégének is pozitív lett később a tesztje, akik a vacsora idején nem jártak a helyszínen. A bulin felszolgáló tíz pincért szintén letesztelték, de egyikük eredménye sem lett pozitív.

A Scatec naperőműveket épít és üzemeltet, 35 országban működik, a legnagyobb külföldi irodájuk Dél-Afrikában található. A cég képviselője az E24-nek korábban megerősítette, hogy vannak alkalmazottaik, akiknek a parti után pozitív lett a koronavírustesztje, míg előtte mindannyian negatív teszttel rendelkeztek, és oltva is vannak. A Scatec szerint a karácsonyi parti résztvevői nemrégiben a fokvárosi irodában jártak.

A koronavírus új változatát, az omikront a múlt hét csütörtökén, épp a cég karácsonyi bulija előtti napon mutatták ki Dél-Afrikában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!