Bicikliket gyújtottak fel a lezárások ellen tüntetők Hollandiában

2021. november 21. – 07:52

Bicikliket gyújtottak fel a lezárások ellen tüntetők Hollandiában
Fotó: Pierre Crom/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb összecsapások voltak Hollandiában, ezentúl Hágában, ahol szombat este az újjáéledő koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen tüntettek. A város egyik népszerű negyedében, ahol a holland kormány székhelye van, több százan kövekkel és más tárgyakkal dobálták meg a rendőröket, és kerékpárokat gyújtottak fel. Legalább egy embert őrizetbe vettek – írta az MTI.

Hollandia a múlt héten ismét részleges zárlatot vezetett be a járvány miatt, és egy sor egészségügyi korlátozással sújtotta különösen az éttermi ágazatot, amelynek este 8 órakor be kell zárnia. A kormány most azt tervezi, hogy betilt bizonyos helyszíneket a nem beoltott emberek számára, beleértve a bárokat és éttermeket.

Amszterdamban a tüntetés, bár a megmozdulást meghirdető United We Stand elnevezésű szervezet szervezői a Rotterdamban történtek miatt lemondták, mégis sok tiltakozó jelent meg, de az esemény zavartalanul lezajlott. Így történt a déli Bredában, ahol ezer ember „Nem a korlátozásokra feliratú táblákkal vonult az utcákra.

A bredai tüntetés inkább egy bulira is hasonlított, a résztvevők lemezlovasokkal kísért kocsikról sugárzott zenére táncoltak. Az esemény végén egyesek füstbombákat és tűzijátékot is elhajítottak, majd a résztvevők szétszéledtek.

Előző nap Rotterdamban két tüntető megsérült, amikor lövedék találta el. Még mindig kórházban vannak” – közölte a holland rendőrség, hozzátéve, hogy vizsgálatot indítanak annak megállapítására, „hogy a sérüléseket rendőrségi lövedékek okozták-e”. „Többször figyelmeztető lövések dördültek el. Egy bizonyos ponton a helyzet annyira veszélyessé vált, hogy a rendőrök kénytelenek voltak célzott lövést leadni” – mondták. Egy rendőrtisztet lábsérülésekkel kórházba szállítottak, több más rendőr pedig halláskárosodást szenvedett a rendbontók által kilőtt petárdáktól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!