Kétnapos kerti összejövetelen fertőzték meg egymást a vendégek a mulatós zenésznél, az odaérkezők hatoda betegedett meg

2021. november 18. – 07:08

Másolás

Vágólapra másolva

Gyászol a mulatós zenészek közössége, miután a koronavírus miatt tragédia lett egy hétvégi összejövetelből. A Blikk korábban azt írta, hogy Sihell Ferryéknél házibulit tartottak Bogácson, ahová minden vendég oltottan érkezett, a buli után mégis covidosak letten tízen, az egyik résztvevő pedig, Csaba, aki hat évvel ezelőtt új tüdőt kapott, 23 nappal utána fertőzöttként meghalt.

A történtekkel kapcsolatban számos kérdés felmerült, ennek tisztázása miatt megkerestük a buli szervezőjeként említett Sihell Ferryéket csütörtökön. A zenész felesége, Cseke Viktória a helyzet tisztázása érdekében elmondta, hogy a házibuli valójában egy kétnapos hétvégi összejövetel volt október elején, szabadtéren, ahol a két nap alatt összesen kb. 60 barát és rajongó fordult meg náluk. Volt, aki többször is felbukkant, a vendégek pedig nem egyszerre voltak ennyien, a létszám eloszlott. Közülük fertőződtek meg tízen, a házaspárt is beleszámítva.

Úgy tudjuk, az odaérkezőktől óvatosságból kifejezetten kérték, hogy oltva vagy legalábbis védettségi kártya birtokában menjenek, arról azonban nincs információnk, hogy ezt el is kérték volna a vendégektől. Sihell Ferryék mindenesetre nagyon óvatosak, ők most tervezik a harmadik oltást beadatni.

„Csocsesz, Kaczor Feri, Didi, Jessy és Baby Gabi is mind nagyon szerették, tisztelték őt. Én búcsúzóul a kedvenc Aradszky Laci-dalát énekeltem el”– mesélte a temetésről Ferry a Blikknek. Az énekes – akinek szinten pozitív lett a koronavírustesztje a buli után – már jobban van, de lelkileg megviselték az események, mert korábban egy rajongója és az apósa is koronavírus következtében halt meg.

Egyre súlyosabb a negyedik hullám Magyarországon, szerdán már 10 767 új fertőzöttet és 131 halottat regisztráltak. Ennél magasabb legutóbb május 1-jén volt a lélegeztetőgépre szorulók száma, a halálos áldozatok száma pedig május 3-án haladta meg a mostanit.

A Magyar Orvosi Kamara szerdai közleményében azt írta, hogy tombol a járvány, és a lélegeztetőgépre szorulók magas száma azt jelenti, hogy legalább másfélszer, de inkább kétszer ennyi súlyos állapotú beteg van, aki már intenzív ellátásra szorulna. Szerintük a jól induló, ám lelassuló oltáskampányon kívül nem történt érdemi megelőző intézkedés, ezért azt kérik, hogy „ha a magyar társadalom nem akar karácsonyra rengeteg halottat”, akkor

  • legyen kötelező a maszk minden zárt közösségi térben (bevásárlóközpontok, boltok, mozik, színházak stb.),
  • szüntessék be a tömegrendezvényeket, ne csak a szakmai orvoskongresszusokat,
  • kössék tartalommal megtöltött védettségi igazolványhoz (megfelelő számú oltás felvétele hat hónapon belül) vagy friss negatív PCR-teszthez a belépést a nem létfontosságú helyekre (szórakozóhelyek, éttermek, színházak, mozik),
  • támogassák a távmunkát, home office-t.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!