Engedélyezte a WHO az indiai Covaxin vakcinát

2021. november 3. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

A WHO engedélyezte a Covaxin nevű vakcinát, amely jelentős lépést jelent azoknak az indiaiaknak, akik eddig Covaxin oltásuk miatt nem tudtak a tengerentúlra utazni, írja az IndianPress.

A WHO sürgősségi felhasználási listára vette a Covaxint. A vakcinát a Bharat Biotech gyártja, az engedélyezés pedig most azt jelenti elsősorban India számára, hogy a Covaxinnal oltott indiaiak számára megszűnnek a tengerentúli utazással kapcsolatos bizonytalanságok. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz azt írta, örül a Covaxinnak, ugyanis „minél több eszközzel tudunk a koronavírus ellen harcolni, annál jobb”.

A Covaxint Indiában széles körben alkalmazták a szintén indiai Covishield, illetve az orosz Szputnyik mellett. A Bharat Biotech júliusban jelentette be vakcinájuk harmadik fázisú klinikai vizsgálatainak eredményeit, ekkor kijelentették, hogy a Covaxin 77,8 százalékos hatékonyságot mutat az eredeti koronavírus, illetve 65,2 százalékos hatékonyságot a delta variáns ellen.

A vakcina a kínai vakcinákhoz hasonlóan elölt vírust tartalmaz. A Covaxin emellett abban is hasonló a kínaiakhoz, hogy már jóval a fázis hármas klinikai tesztek ismerete nélkül kezdték alkalmazni, Narendra Modi miniszterelnök is ezzel oltatta be magát márciusban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!