Anthony Fauci szerint a járvány ellenére is biztonságos a halloweenezés

2021. október 11. – 17:18

Anthony Fauci szerint a járvány ellenére is biztonságos a halloweenezés
Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője, Anthony Fauci szerint a koronavírus-járvány ellenére is biztonságos halloweenezni, nincs akadálya, hogy a gyerekek házról házra járjanak az édességekért. Egy tévéinterjúban arról beszélt az amerikai koronavírus-járvány elleni küzdelem arca, hogy nagyrészt úgyis szabad levegőn vannak ilyenkor a gyerekek, különösen azoknak nincs félnivalójuk, akik be vannak oltva. Hangsúlyozta, hogy a Halloween nagyon fontos a gyerekek számára, imádják ezt az időszakot.

Fauci szerint kedvezően alakulnak a járványügyi adatok, ugyanakkor mindenkit arra kért, hogy lehetőleg oltassa be magát az ünnepek előtt. Korai lenne még győzelmet hirdetni a járvány felett, 68 millió amerikai még mindig nincs beoltva, könnyen jöhet egy újabb hullám, mondta a szakértő.

Fauci arra alapozza óvatos optimizmusát, hogy augusztus óta csütörtökön csökkent először 100 ezer alá az új koronavírusos esetek 7 napos mozgóátlaga. Szeptember 13-án volt a csúcson a járvány, akkor 172 500 volt ez a szám. Az október 8-i adatok szerint az amerikai lakosság 56 százaléka kapta meg mindkét koronavírus elleni oltást. (via Business Insider)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!