Melbourne a világ leghosszabb időre karanténban lévő városa a járvány miatt

2021. október 4. – 09:29

Másolás

Vágólapra másolva

Melbourne lett a koronavírus-járvány miatt leghosszabb időre zárlat alá vont város a világon – írja az MTI. Az ausztrál várost augusztus 5-én már hatodik alkalommal vonták karantén alá, ezzel az itt élők eddig összesen 246 napot töltöttek már zárlat alatt. Az eddigi csúcstartó Buenos Aires volt 234 nappal.

Ennek inkább a nagyon szigorú ausztrál közegészségügyi intézkedések az okai, a Covid ugyanis Ausztráliában egyáltalán nem súlyosabb lefutású, mint máshol. Éppen a szigorú megelőző intézkedéseknek köszönhetően idáig Ausztráliában csak 1200 regisztrált halálos áldozata volt a járványnak. A 105 ezer igazolt fertőzött is elég alacsony egy 25 milliós országban, de a delta variáns ott is terjed.

A melbourne-i hatóságok október közepére ígértek enyhítést, várhatóan ekkorra sikerül beoltani a lakosság 70 százalékát. A tervek szerint 80 százalékos átoltottság elérése után további korlátozásokat oldanának fel, bár Daniel Andrews, Victoria állam miniszterelnöke azt mondta, a karantént akár meg is hosszabbíthatják, ha szükséges. A városban ugyanakkor nő a feszültség a járványügyi rendelkezések miatt, szeptemberben a rendőrség több, a szigorú rendszabályok ellen szervezett, erőszakba torkolló tüntetést oszlatott fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!