Túlélte a covidot egy 116 éves török nő

2021. szeptember 5. – 12:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 116 éves nő túlélte a Covid-19-et. A nő három hétig volt az eskişehiri városi kórház intenzív osztályán, ahol sikerült stabilizálni az állapotát. Mostanra átkerült a hagyományos ellátást nyújtó osztályra, ott ápolják.

Fia szerint anyja feltehetően annak köszönheti életét, hogy az oltás első dózisát már megkapta. Családja szerint könnyebben átesett volna a betegségen, ha már a kínai Sinovac vakcinából a második oltást is beadták volna neki.

A nő még az Oszmán Birodalomban született, amely 1923-ig állt fenn. Abban az időben még nem volt rendes anyakönyvezés, kora így nem igazolható egyértelműen. Az azonban biztos, hogy jelenleg ő az egyik legidősebb ember a világon, aki túlélte a koronavírus által okozott Covid-19 betegséget.

Amíg nem voltak oltások, a koronavírus egyértelműen a 60 év felettiek körében szedte a legtöbb áldozatát. A Covid-19 betegség újabb hullámainál, a megjelenő újabb vírustörzseknél azonban egyre inkább az a tapasztalat, hogy a betegség kimenetele kiszámíthatatlan: akár fiatal emberekben is súlyos következményekkel járhat. Az oltás azért fontos, mert megvéd a Covid-19 betegség súlyos tüneteitől, amelyek halált is okozhatnak. (ZDF, AP, Sondakika)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!