Sóoldatot adott be vakcina helyett több ezer idős embernek egy német nővér

2021. augusztus 11. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Koronavírus elleni vakcina helyett sóoldatot fecskendezhetett be több ezer páciensnek a Vöröskereszt egyik nővére Németországban – írja a Guardian.

A nővér az Északi-tenger partjánál található Friesland oltóközpontjában dolgozott tavasszal, a legsúlyosabb vírushullám idején, a hatóságok szerint mintegy 8600 helyi lehet érintett az ügyben. Őket most újra behívták oltásra.

A sóoldat ártalmatlan, az viszont már veszélyesebb, ha valaki abban a tudatban él, hogy védett a vírussal szemben, miközben valójában nem az. Kora tavasszal ráadásul még a legidősebb korosztályt oltották, így a vakcina helyett sóoldatot kapott emberek magas kockázati csoportba tartoznak.

A nővér motivációi egyelőre kérdésesek, de a hatóságok a közösségi médiában közölt bejegyzései alapján azt gyanítják, oltásszkeptikus lehet, és így akarta megvédeni a pácienseket a vakcinától.

Arról egyelőre nem érkezett biztos információ, hogy letartóztatták, megvádolták-e már a nővért. Az eset vizsgálatát a politikai motivációjú bűntényekkel foglalkozó különleges egység vette át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!