Engedélyezik a 3 év felettiek oltását Sinopharmmal az Egyesült Arab Emírségekben

2021. augusztus 2. – 15:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még Kínában sem engedélyezték a három év felettiek oltását a helyben fejlesztett Sinopharm-vakcinával (a Sinovac oltóanyaga erre már kapott engedélyt ott), de az Egyesült Arab Emírségekben már jóváhagyják az alkalmazását ebben a korosztályban, 3 és 17 év között – ezt hétfőn közölte a Twitteren az Egyesült Arab Emírségek kormánya. A Reuters azt írja, hogy a bejelentésben az egészségügyi minisztériumra hivatkozta azt közölték, hogy a döntést a klinikai vizsgálatok után hozták meg – ugyanakkor erről nem tettek közzé semmiféle részletes információt. A hatóságok még júniusban arról adtak tájékoztatást, hogy 900 gyerek immunreakcióját fogják majd követni a tesztek során.

Az országban már oltották a 12-15 éveseket a Pfizer-BioNTech vakcinájával. Az egészségügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint a kb. 9 milliós lakosság 78,9 százaléka már megkapott legalább egy oltást, 70,57 százalék már mindkét oltását felvette.

Az Emírségekben vasárnap 1519 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 682 377-re emelkedett az összes eddigi fertőzött száma az országban. Mostanáig 1951-en haltak meg a vírussal összefüggésben az Egyesült Arab Emírségekben.

Magyarországon egyelőre még nincs szó a három vagy hat év felettiek oltásáról, ellenben a 12 év felettiek számára kampányszerű oltást szerveznek majd az iskolákba: a tervek szerint ezt augusztus utolsó két napjában tartják majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!