Kásler szerint már szerdán dönthet a kormány a harmadik oltásról

2021. július 13. – 14:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Emmi minisztere hat hónap után ajánlaná a harmadik oltást elsőként a hatvan év felettiek, majd a hatvan év alattiak számára, és harmadik (vagy egydózisú oltás esetén második) oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérőt (heterológ vakcinát) javasolna – vagyis szerinte aki elsőnek Pfizert kapott, az most kapjon majd valami mást, így ugyanis lökésszerűen lehet majd növelni a védettséget. Kásler erről a Spirit FM Exkluzív című műsorában beszélt. Azt mondta, szerinte a szerdai kormányülés után már „konkrétumokról lehet beszélni ebben a kérdésben”, méghozzá „nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva. Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse” – idézte az atv.hu.

A delta variáns terjedésére is kitért, és ahogy korábban is, most is említette, hogy reális számítások szerint Magyarországon is elindul majd a negyedik hullám. A járványügyi adatok nagy része biztató, az azonban kevésbé, hogy „a reprodukciós tényező közelít az egyhez, illetve esetleg az egyet át is lépi. Ezek figyelmeztető jelek.”

Kásler szerint a delta variáns jóval agresszívebb az alfa, vagyis brit variánsnál, ami már sokkal fertőzőbb volt az eredeti vuhani változatnál.

„12 perc elég egy légtérben a fertőzött beteggel, hogy elkapja valaki a fertőzést. Ez rendkívül gyors” – mondta a deltáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!