Korlátozzák az edzőtermekben hallgatható zene tempóját Dél-Koreában, mert berobbant a vírus

2021. július 12. – 23:33

Másolás

Vágólapra másolva

A járvány elleni védekezés nevében a napokban több korlátozó intézkedést is hoztak Szöulban: legfeljebb négy ember gyűlhet össze, este hat után csak kettő, a szórakozóhelyek és kocsmák bezárnak, az oktatás pedig visszakerül az internetre – írja a BBC.

Emellett az edzőtermeket is több korlátozás érinti: a dél-koreai fővárosban és környékén a konditermekben nem szólhat 120 bpm-esnél tempósabb zene, és a futógépek maximális sebességét is lekorlátozták (6 km/h-ra).

Emellett mindenki legfeljebb két órát tölthet egyhuzamban egy edzőteremben, nem használhatják a zuhanyzót, és este 10-kor be kell zárniuk.

Az edzőtermek üzemeltetői nem értik, mi szükség a további korlátozásra, ahogy azt sem, hogy a zenei maximumot hogyan tarthatnák be. Sokan fülhallgatóval saját maguk gondoskodnak edzés közbeni zenei aláfestésről, amit egy edzőterem alkalmazottai nem nagyon tudnak befolyásolni.

A kormány szerint azért van szükség az újabb intézkedésekre, mert a járvány újra berobbant: vasárnap 1100 új fertőzöttet regisztráltak. Kim Bukjum miniszterelnök szerint elérték a maximum krízisszintet.

A BBC zenei újságírója szerint az ország legnépszerűbb fiúbandájának, a BTS-nek a számai megússzák a korlátozást, mert a 120 bpm-nél alacsonyabb az ütemszámuk. A Blackpink lánybanda már nem ilyen szerencsés, a legnépszerűbb dalaik mind 130 bpm körüliek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!