Oxigénre kötött, levegőért kapkodó fiatal nővel buzdítana oltásra az ausztrál kormány

2021. július 12. – 10:06

Másolás

Vágólapra másolva

„A Covid-19 bárkit érinthet. Foglaljon időpontot az oltásra” – áll abban az oltásra ösztönző, megrázó videóban, amit az ausztrál kormány megbízásából készítettek, és először vasárnap vetítettek le Sydneyben, ahol harmadik hete tartanak a lezárások a delta variáns terjedése miatt. Az alább is látható kampányvideóban egy kórházban fekvő, fiatal nő kapkod levegőért oxigénre kötve. Figyelem, megrázó tartalom!

Hogy a videónak híre ment, az biztos, mert a BBC már arról számolt be, hogy sokan kritizálják azt, mondván inkorrektül célozza meg a fiatalokat: a negyven év alattiak Ausztráliába ugyanis úgyis csak az év végén juthatnak majd vakcinához. És még ha hozzá is juthatnának: az egészségügyi szakemberek azt javasolják a fiataloknak, hogy a rendelkezésre álló AstraZeneca-vakcinák helyett várják meg a Pfizer oltóanyagát.

Paul Kelly országos tisztifőorvos szerint a videó szándékosan lett ennyire erős vizuálisan, hogy tiszta és világos legyen az üzenet: mindenki maradjon otthon, teszteltesse és oltassa be magát. Ausztráliában még csak a lakosság tíz százaléka szerzett védettséget a vakcinák révén.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!