Kéthetes vesztegzár alá helyezték Sydney-t a delta variáns terjedése miatt

2021. június 26. – 07:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két hétre teljes zárlat alá helyezték szombattól Sydney városát az ausztrál hatóságok a delta variáns terjedése miatt, írja az MTI. Pénteken még azt közölték, hogy a nagyváros négy körzetét fogják lezárni, de szombaton már a több mint ötmillió lakosú metropolisz teljes lezárását jelentették be. Az Associated Press szerint az érintett lakosok mindössze nélkülözhetetlen esetekben (például oktatás, bevásárlás illetve edzés céljából) hagyhatják el otthonaikat.

A héten Ausztráliában több mint nyolcvan embernek lett pozitív a koronavírustesztje, valamennyi eset a sydney-i repülőtéren dolgozó egyik taxisofőrrel hozható összefüggésbe, aki valószínűleg egy külföldi járat légi személyzetétől kapta el a betegséget. Az AP értesülései szerint a sofőr nem volt beoltva és maszkot sem viselt.

A 26 milliós Ausztrália mostanáig sikeresen vette fel a harcot a járvány ellen a gyorsan elrendelt szigorú zárlatokkal. A pandémia kezdete óta alig több mint 30 400 fertőzöttet és 900 körüli halálos áldozatot regisztráltak, október óta mindössze egy, külföldön megfertőződött 80 éves férfi vesztette életét. Az oltási kampány viszont lassan halad, egyelőre a lakosság alig negyede kapott oltást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!