Korlátozás nélkül lehet utazni Szardíniára: se teszt, se oltási igazolás nem kell

2021. június 16. – 16:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem kell többé oltási igazolás és koronavírus-tesztelés sem azoknak, akik Szardínia szigetére akarnak lépni. A sziget kormányzója minden járványkorlátozást eltörölt szerdától – írja az MTI.

Szardínia Olaszország különleges autonómiával ellátott régiója. A Liga párthoz tartozó Christian Solinas kormányzó döntése értelmében teljesen szabadon utazhatnak be az olaszok és a külföldiek is. Megszűnt az érkezők ellenőrzése a sziget repülőterein és kikötőiben. Eltöröltek minden járványelőírást, közöttük azt is, amely mostanáig kötelezővé tette, hogy a belépők oltási igazolással vagy negatív teszteredménnyel rendelkezzenek.

Sajtóinformációk szerint a sziget idegenforgalmi ágazata sürgette a teljes nyitást, miután a feltételekhez kötött belépés miatt a turisták távolmaradásától tartottak. Megszüntették a szigetre belépők regisztrációjára fenntartott mobil-alkalmazást is.

Szardínia az egyetlen régió, ahová jelenleg szabadon lehet belépni. Olaszország többi határátkelőjénél továbbra is kérik a belépés előtti 48 órában végzett negatív teszteredményt. A teszteléshez kötött belepés egyelőre július elsejéig van érvényben. (Aki tehát Magyarországról autóval indul Szardíniára, annak gondolnia kell erre.) Az Olaszországra érvényes beutazási szabályok a magyar Konzuli Szolgálat honlapján>>>

Szardínián továbbra is kötelező viszont a szájmaszk használata szabadtéren is. Ezt a rendelkezést augusztusig országosan fenntartották. A sziget úgynevezett fehér zónába tartozik, vagyis semmilyen más járványintézkedés nincsen már érvényben annak ellenére, hogy több szardíniai városban újabb gócpontokat azonosítottak.

A római kormány a korábban július 31-ig elrendelt egészségügyi vészhelyzet meghosszabbítását tervezi talán egészen az év végéig – értesült a szerdai sajtó. Matteo Salvini a Liga kormánypárt vezetője fenntartásait fejezte ki, hangsúlyozva, hogy a vészhelyzet fenntartását jelenleg semmi nem indokolja.

Frissítés: Egy olvasónk cikkünk megjelenése után azt írta, ha valaki 36 óra alatt átutazik Olaszországon (például a Franciaországhoz tartozó Korzikára akar eljutni), abban az esetben nem kell tesztet felmutatni. Olvasónk erre vonatkozó megerősítést kapott a milánói konzulátustól és a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Tájékoztatási és Ügyeleti Központjától is. Az utazó ugyanakkor büntetésre számíthat, ha „egy esetleges ellenőrzésnél nem tudja hitelt érdemlően igazolni az átutazás célját”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!