Vásárolni is lehet majd Moderna-vakcinát Magyarországon

2021. június 7. – 15:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kereskedelmi forgalomba hozza vakcináját a Moderna gyógyszervállalat Közép- és Kelet-Európában, valamint Izraelben, áll a cég közleményében. A vakcinákat a Medison Pharma nevű vállalat fogja terjeszteni a két cég megállapodása szerint.

A közlemény szerint 20 országban kezdik majd el árulni a vakcinát. Magyarország mellett Lengyelországban, Csehországban, Romániában, Bulgáriában, Szlovéniában, Szlovákiában, Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szerbiában, Ukrajnában, Moldovában, Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Koszovóban, Észak-Macedóniában, Montenegróban és Izraelben lehet majd Moderna-oltást vásárolni.

A közlemény arra nem tért ki, hogy pontosan mikor kezdődhet meg a vakcina terjesztése a fent felsorolt országokban.

A Moderna nem sokkal korábban jelentette be, hogy kérvényezte az Európai Gyógyszerügynökségnél, hogy engedélyezzék a vakcinájuk használatát a 12–15 éves korosztályban is. A Moderna 2500 fiatal bevonásával lezajlott 3. fázisú klinikai vizsgálatai azt mutatták, hogy az oltás 100 százalékban hatékony a fiatalok körében, áll a gyártó közleményében. Az Európai Gyógyszerügynökség egyelőre kizárólag a Pfizer-BioNTech vakcina használatát engedélyezte a 12-15 éves korosztályban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!