A magyar férfiak 15 százaléka hat kilónál is többet hízott a járványidőszakban

2021. június 6. – 09:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felmérte a Pulzus Kutató és a Napi.hu, hogy hogyan változott a magyarok súlya a járvány valamivel több mint egy éve alatt. A 1000 fő bevonásával készült, 18 évnél idősebbekre pozicionált, önbevallásra alapuló kutatásból kiderült, hogy a nők és a férfiak hasonló arányban nem híztak semennyit (28 és 27 százalék), és hasonló arányban mondták, hogy fogytak (16 és 17 százalék). A súlygyarapodás megoszlásánál azonban már volt eltérés:

  • legfeljebb kétkilónyi gyarapodásról a nők 22 százaléka számolt be, a férfiaknak csak a 17 százaléka vallott be ennyit,
  • hat kilónál többet a férfiak 15 százaléka és nők 7 százaléka hízott.

Korosztályos felosztás szerint a 18-39 évesek ötöde vallotta, hogy semmit sem hízott, 16 százalékuk legfeljebb 2 kilót, 16 százalék pedig 6 kilónál is többet szedett fel. 24 százalék mondta, hogy fogyott. A 60 év felettiek 36 százaléka nem hízott és nem is fogyott, 22 százalék pedig csak két kilót hízott. Fogyásról minden tizedik megkérdezett számolt be.

Iskolázottság alapján is nézték a fogyás-hízást, de nem találtak jelentős eltérést, egyedül annyi tűnt ki, hogy a diplomások az átlag 11 százaléknál kisebb arányban híztak hat kilónál többet. Az ő arányuk ebben csak 8 százalék. Viszont nagyobb arányban fogytak (21 százalék), mint a többiek.

Lakóhely szerinti felosztást vizsgálva arra jutottak, hogy az átlag 28 százalékkal szemben a budapestieknek csak kisebb százaléka, 22 százalék mondta azt, hogy semmit sem hízott, viszont jóval többen jelezték, hogy fogytak (22 százalék), mint az átlag (11 százalék). Ezzel szemben a községekben élők jellemzően inkább tartották a súlyukat (31 százalék).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!