Magyarország csak azokban az országokban beadott oltásokat ismeri el, ahol elfogadják a magyarországiakat is

2021. május 18. – 10:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyarország Barátai Alapítvány online konferenciáján vett részt hétfőn, ahol beszélt például a határon túli magyarság problémájáról is, illetve a nemzetiségek kérdéséről, de egy kérdésre válaszolva kitért a vakcinák elfogadására is – írja az MTI.

Azt mondta: minden magyar megkaphatja az oltást és a magyar védettségi igazolványt is. Magyarország kétoldalú megállapodásokra törekszik a vakcinák elfogadásáról, de ha valamelyik ország nem fogadja el a magyar oltásokat, Magyarország nem ismeri el egyoldalúan az adott országban beadott oltásokat, mert „ez a szuverenitás feladása lenne” – fogalmazott Semjén Zsolt,

aki szerint a kétoldalúság jogos elvárás, mert Magyarország csak hatékony oltóanyaggal oltott.

Magyarországról eddig Bahreinbe, a Cseh Köztársaságba, az Észak-Macedón Köztársaságba, Horvátországba (ide az oltási igazoló lap is kell), Montenegróba, a Szerb Köztársaságba, Szlovéniába, illetve Törökországba lehet utazni keleti vakcinákkal is, Ausztria és Németország egyelőre ezeket nem fogadja el. Orbán Viktor korábban azt mondta, „szamárság”, hogy akit kínai vakcinával oltottak, az nem utazhat.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!