A Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes hangversenyt ad, amire a Covid-áldozatok hozzátartozóit várják

2021. május 16. – 11:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Fesztiválzenekar zenészei Fischer Iván vezényletével első nyilvános koncertjüket a Covid-19 áldozatai emlékének szentelik. Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét adják elő, és az elhunytak családtagjait, barátait hívják erre a megemlékezésre, olvasható a zenekar Facebook-oldalán.

Az ingyenes hangverseny május 26-án a Budapest Kongresszusi Központban lesz. Az eseményen való részvétel oltási vagy védettségi igazolványhoz, illetve a helyfoglalás visszaigazolásához kötött, regisztrálni a weboldalukon lehet.

Fischer Iván a Facebook-posztban azt írta, mélyen együttérez a Covid-19 járvány áldozataival. Mint írta, a világ több, mint hárommillió embert veszített el, Magyarországon majdnem 30 000 áldozatot gyászolunk.

„De a számok mögött emberek vannak, akik életük utolsó napjait nagyon szomorú körülmények között töltötték. Elzárva a világtól látogatókat se fogadhattak, és családtagjaiktól sem búcsúzhattak el. A hozzátartozóknak is leírhatatlanul fájdalmas lehetett, hogy a kórházakba nem léphettek be, és nem foghatták szeretett családtagjuk kezét életük utolsó pillanataiban. Mivel a koncertet számos országban közvetíteni fogják, és az az RTL Klubon is látható lesz, reméljük, hogy azok a gyászolók, akik nem tudnak eljönni, otthonról követhetik a koncert közvetítését, és hogy nekik ezzel egy kis könnyebbséget szerzünk.”

Az emlékkoncertet május 26-án 23:10-kor az RTL Klubon adják majd le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!